دندانپزشکی دیجیتال

اسکنر داخل دهانی چیست؟ همه چیز درباره اسکنر داخل دهانی

اسکنر داخل دهانی

اسکنر داخل دهانی چیست؟ همه چیز درباره اسکنر داخل دهانی

اسکنر داخل دهانی یک تکنولوژی نسبتا جدید است که برای اسکن دقیق و سریع داخل دهان استفاده می شود. این تکنولوژی، امکان مشاهده تصاویر سه بعدی از دهان و دندان ها را به متخصصان دندانپزشکی می دهد.

اسکنر داخل دهانی از یک سیستم دیجیتال تشکیل شده است که شامل سنسور دیجیتال و یک دستگاه نمایش دهنده است. این سنسور دیجیتال قادر است تصاویر با کیفیت بالا از دهان و دندان ها بگیرد و آنها را به صورت دیجیتال ذخیره کند. با استفاده از این تصاویر متخصصان دندانپزشکی میتوانند آنها را بررسی کنند و تشخیص دقیقی از وضعیت دهان و دندان ها دهند.

استفاده از اسکنر داخل دهانی به متخصصان دندانپزشکی کمک می کند تا به طور دقیق تری بتوانند مشکلات دهان و دندان ها را تشخیص دهند و درمان مناسب را تجویز کنند. همچنین، با استفاده از این تکنولوژی، می توان تغییراتی که در طول زمان در دهان و دندان ها رخ می دهد را نیز رصد کرد و به متخصصان دندانپزشکی در برنامه ریزی درمان ها و انجام اقدامات مناسب کمک میکند.

 

کاربرد های اسکنر های دندانپزشکی

اسکنر داخل دهانی در دندانپزشکی زیبایی

امروزه دندانپزشکی زیبایی بدون دندانپزشکی دیجیتال امکان پذیر نمی باشد. اسکنر داخل دهانی در دندانپزشکی زیبایی موجب افزایش دقت و زیبایی هر چه بیشتر در نتیجه نهایی می شود. با استفاده تکنولوژی دیجیتال می توان طراحی لبخند را به صورت دیجیتال انجام داد و زیباجو میتواند کار نهایی را قبل از شروع پروسه درمانی ببیند و پروسه کار طبق سلیقه و با نظر ایشان پیش برود. دقت بالا در دندانپزشکی دیجیتال مشکلات را به حداقل می رساند و طول عمر لمینت های دندان افزایش میدهد.

استفاده از اسکنر داخل دهانی در دندانپزشکی زیبایی نه تنها به دندانپزشکان کمک می‌کند تا بهترین خدمات را به بیماران خود ارائه دهند، بلکه برای بیماران نیز تجربه‌ای راحت و دقیق‌تر را فراهم می‌کند.

طراحی لبخند

 

اسکنر داخل دهانی در در پروتز ثابت و متحرک :

با استفاده از اسکنر داخل دهانی در درمان پروتز ثابت سرعت دقت و سرعت کار افزایش پیدا می کند و دیگر نیاز به صرف هزینه برای مواد قالبگیری و صرف وقت برای ارسال قالب ها به صورت فیزیکی برای لابراتوار نمی باشد. با استفاده از اسکنر داخل دهانی در طرح درمان های روکش های دندانی ، اینلی و آنلی و بریج های دندانی دیگر نیاز به قابگیری نمی باشد و با اسکن سه بعدی پروسه ساخت انجام می شود. در پروتزهای متحرک نیز با استفاده از اسکنر داخل دهانی و پرنتر های سه بعدی کار ساخته با دقت فوق العاده بالاتر ساخته خواهد شد. در روش دیجیتال با مشکلات زیاد و تکرارهای چندباره در روش های قدیمی و سنتی مواجه نخواهیم بود.

دندان مصنوعی دیجیتال

 

 

دندان مصنوعی دیجیتال

 

 

اسکنر داخل دهانی در ایمپلنت های دندانی :

با استفاده از این روش در طرح درمان های متکی بر ایمپلنت پروسه ساخت بسیار کوتاه تر و کم هزینه تر می شود. در این روش دیگر نیاز به ایمپرشن کوپینگ و آنالوگ نمی باشد. با اسکنر داخل دهانی فقط کافی است اسکن بادی برند ایمپلنت مورد نظر از شرکت مربوطه تهیه شود و پروسه اسکن توسط اسکن بادی انجام شود. با این متد میتوان طراحی اباتمنت و روکش را به صورت همزمان (کاستومایز اباتمنت) و یا حتی با اباتمنت های شرکتی ( استفاده از لایبرری ها) پیش برد. برای اطلاع بیشتر در خصوص اسکن بادی و نحوه کار مطلب اسکن بادی چیست و چه کاربردی دارد را مطالعه نمایید.

اسکن بادی و اسکر داخل دهانی

 

 

مزایای استفاده از اسکنر داخل دهانی:

تجربه بهتر بیمار

استفاده از اسکنر داخل دهانی برای بیماران نیز مزایایی بسیاری دارد. با استفاده از این تکنولوژی، احتمال نیاز به انجام قالبگیری های  تکراری و آزاردهنده کاهش می یابد. همچنین، این تکنولوژی به بیماران امکان مشاهده تصاویر دهان خود را به صورت سه بعدی می دهد که برای فهم بهتر مشکلات دهانی برای بیمار بسیار مفید است. با استفاده از اسکن داخل دهانی

سرعت در در پروسه کار

با استفاده از اسکنر داخل دهانی می توان سرعت و دقت کار را افزایش داد. در این روش دیگر نیاز به نگهداری و ارسال قالب های گرفتته شده به لابراتوار نمی باشد و از تغییر حجم به دلیل نگهداری بیش از حد و شرایط بد حمل و نقل خبری نخواهد بود. مدت زمان پروسه ساخت روکش های دندانی به روش دیجیتال یک سوم روش قدیمی و سنتی خواهد و می توان این زمان را به 48 و یا حتی 24 ساعت کاهش داد.

کاهش هزینه های جانبی و مواد مصرفی

در روش دیجیتال نیاز به یک سری از مواد های که طی درمان استفاده می شود  کاهش می یابد یا به صفر می رسد. در بازار کنونی که مواد و متریال با کیفیت و اصل کم پیدا می شود و در صورت پیدا شدن رقم بالایی خواهند داشت. با روش دیجیتال دیگر نیاز به مواد اولیه را به صفر می رساند. و هزینه روزمره را به شدت کاهش می دهد.

دقت بالا

 

معایب استفاده از اسکنر داخل دهانی چیست

با توجه به پیشرفت صورت گرفته در حوزه اسکنر داخل دهانی و افزایش چشمگیر کیفیت و سرعت اسکنر ها ولی همچنان در بعضی ضعف های وجود دارد. برای مثال در طرح درمان بیمارانی که بی دندانی کامل هستند همچنان چالش های وجود دارد.

 

نتیجه گیری:

در نهایت، استفاده از اسکنر داخل دهانی یک پیشرفت بزرگ در حوزه دندانپزشکی است. این تکنولوژی به متخصصان دندانپزشکی و بیماران کمک می کند تا بهترین درمان ها را دریافت کنند و به سلامت دهان و دندان های خود مراقبت کنند. استفاده از روش های دیجیتال در دندانپزشکی یکی از بزرگترین تبلیغات برای جذب بیمار می باشد و همچنین تجربه ناخوشایند بیماران از دندانپزشکی را به خداقل می رساند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *